دستگاه سرند‌ گریزلی

دستگاه سرند‌ گریزلی به‌ عنوان یکی از ساده ‌ترین سرندها معروف است که در این مقاله قصد داریم تا به ‌طور کلی با آن آشنا شویم. طبقه‌ بندی مواد در صنایع یکی از نیازهای متعدد به شمار می‌ رود. سرندها یکی از انواع دستگاه‌ ها هستند که به طبقه ‌بندی مواد می ‌پردازند. در سرندها مواد درشت طبقه‌ بندی می ‌شوند و مواد کوچک ‌تر عموماً طبقه ‌بندی نمی ‌شوند و به لایه‌های پایین می ‌روند. چراکه استفاده از مواد کوچک بر کاهش عملیات سرند تأثیرگذار است.

همچنین سرندهایی که دارای چشمه‌های بسیار کوچک هستند را باید با قیمت خیلی زیاد خریداری کنید. سرند‌هایی با چشمه کوچک در مدت ‌زمان خیلی کوتاه توسط ذراتی که در مواد جامد است، کور می ‌شوند. کارکرد و عملکرد سرندها به اینگونه است که با حرکت یکسری مواد جامد بر روی سرند، ذرات آن لایه ‌بندی خاصی را تشکیل می ‌دهند. ذرات دانه‌ درشت به طرف قسمت فوقانی حرکت می کنند و ذرات دانه ‌ریز برای برخورد با قسمت تحتانی از بین ذرات درشت عبور می ‌کنند و به قسمت تحتانی می‌ روند.

سرند گریزلی

همانطور که گفته شد ذرات درشت حین حرکت لایه‌ بندی خاصی را تشکیل می‌ دهند. این لایه‌ بندی اساس طبقه‌ بندی است. ضخامت مواد موجود بر روی سرند یکی از عوامل لایه‌ بندی است. ضخامت مواد در انتهای سرند باید برابر با ۶/۱ از ۴ و در دهانه سرند باید برابر با ۸/۰ از ۴ باشد. سرعت انتقال مواد بر روی سرند تابعی از مواردی چون مکانیزم حرکت سرند، ضخامت بستر مواد، مشخصات ماده، شیب سرند و مشخصات محیط سرند است. یکسری از پارامترها هم می‌ تواند بر روی حرکت سرند تأثیرگذار باشد. این پارامترها شامل نوع حرکت دامنه، جهت حرکت و فرکانس است.

در صنعت‌ ها شاهد انواع سرندها هستیم. تقسیم‌ بندی سرندها براساس طرز کارشان صورت می‌ گیرد. به عبارتی سرندها به دو نوع متحرک و ساکن تقسیم‌ بندی می‌ شوند. رایج‌ ترین نوع سرندها شامل ویبره‌ ای و گریزلی هستند که امیران سنگ‌ شکن رایج‌ترین انواع سرندها را تولید می‌ کند. این مجموعه توانسته است در تولید فیدر‌ ویبره‌ ای هم موفق باشد. در ادامه با سرند‌ گریزلی بیش‌تر آشنا می‌ شویم.

دستگاه سرند‌ گریزلی و آشنایی با آن

دستگاه سرند‌گریزلی یا ویبراتور‌ گریزلی یک نوع دستگاه ساکن و شیبدار است که از یکسری میله تشکیل شده. این میله‌ ها که با فاصله و موازات کنار هم قرار گرفته‌ اند در انواع گریزلی‌ ها در مقاطع مختلف قرار می‌ گیرند. در قسمت بالای سرند‌ گریزلی شکل قرارگیری میله‌ ها به‌ صورت ذوزنقه با قاعده بزرگ است تا کم‌تر مواد جامد عبوری، در آن گیر کند. این میله‌ ها به دلیل تماس با مواد مختلف باید از جنس مقاومتی ساخته شوند. به‌ طور کلی این میله‌ ها از آلیاژ‌هایی چون فولاد منگنزدار ساخته می‌ شوند.

در بعضی از سرندهای گریزلی ما شاهد رشته‌ های زنجیری به‌ جای میله هستیم که در این صورت سرعت عبور و ظرفیت سرند گریزلی تغییر خواهد کرد. درجه شیب میله‌ های گریزلی به طور معمول ۵۰ درجه است. هرچه این شیب بیش‌تر شود، بازدهی و عملکرد سرند‌گریزلی کاهش می‌ یابد و برعکس ظرفیت آن بیش‌تر می‌ شود. همانطور که مشخص است جهت حرکت مواد جامد بر روی دستگاه سرند‌ گریزلی در جهت شیب میله است. با این روش امکان گیرکردن مواد بین فاصله میله‌ ها کم‌تر می‌ شود و سرعت حرکت آن چندین برابر می‌ گردد. این نوع سرند به سرند مقاوم هم معروف است.

همانطور که گفته شد مجموعه امیران سنگ‌ شکن ارائه‌ دهنده انواع سرندها و فیدرها چون فیدر‌ شاتونی می‌ باشد. از انواع سرند‌ گریزلی که مجموعه امیران سنگ‌ شکن تولید می‌ کند، می‌ توانیم سرند‌ گریزلی ساکن، تک‌ محور و دومحور ‌ویبره‌ ای را نام ببریم. سرند‌ گریزلی ساخته شده باید از مقاومت بالایی برخوردار باشد تا بتواند به تفکیک مواد حجیم مانند سنگ‌ ها بپردازد. ظرفیت دستگاه سرند‌ گریزلی می‌ تواند تا ۱۰۰۰ تن متغیر باشد. این تغییر ظرفیت بستگی به ابعاد دستگاه دارد. سرندهای گریزلی مانند سرند‌ ارتعاشی به‌ صورت طبقه‌ بندی ساخته می‌ شوند، تا به جداسازی مواد به ابعاد ۲۰ تا ۳۰۰ میلی‌ متر بپردازد.

انواع سرند‌ گریزلی

گفته شد که سرندهای گریزلی دارای انواع مختلف چون ساکن و ویبره‌ ای است. برای آشنایی مختصر با هر کدام به مطالعه مطالب گفته شده بپردازید.

سرند‌ گریزلی ویبره‌ ای

کارکرد این نوع سرند همانند سرند‌ ارتعاشی است. به عبارتی این نوع سرند با حرکات ویبره‌ ای و نیروی الکتروموتور، به جداسازی مواد جامد می‌ پردازد. تفاوت سرند‌ گریزلی با سرند‌ ارتعاشی در صفحه غربال آن است. صفحات غربال در سرند‌ ویبره‌ ای، میله‌ ای شکل و پشت‌ به‌ پشت قرار گرفته است. سرند‌ گریزلی تک‌ محور و دو‌ محور از انواع سرند‌ گریزلی ویبره‌ ای است. در سرند گریزلی تک‌ محور، یک محور‌ لنگ موجود می‌ باشد. این محور به‌ تنهایی نیروی الکتروموتور را به حرکات ارتعاشی تبدیل می‌ کند. درحالی‌ که در سرند‌ گریزلی دو‌ محور، دو محور‌ لنگ این وظیفه را برعهده دارد و به همین دلیل قدرت بیش‌تری نسبت به نوع تک‌ محور دارد.

سرند‌ گریزلی ساکن

این نوع سرند‌ گریزلی همانطور که از نامش پیداست به‌ صورت بی‌ حرکت، به عمل جداسازی مواد می‌ پردازد. به دلیل شیبی که در این نوع دستگاه موجود است، مواد حین حرکت به سمت پایین از هم جدا می‌ شوند و مواد جامد ریز به سمت صفحات پایین انتقال می‌ یابند.

سرند گریزلی

سرند‌ گریزلی و مزیت‌ های آن

از جمله مزیت‌ های سرند‌ گریزلی می‌ توانیم به مواردی چون داشتن شبکه v شکل جهت تعویض، داشتن طول عمر بالا، استحکام و مقاومت بالا، امکان تنظیم دامنه ارتعاش، مقاومت در برابر تحمل وزن سنگین، قابلیت تنظیم میله‌ های صفحه غربال، و… اشاره کنیم.

سرند‌ گریزلی در چه مکان‌ هایی مورد استفاده قرار می‌ گیرد؟

بیش‌ ترین کاربرد سرندهای گریزلی در معادن مس، سنگ‌ آهن، آهک و… است. چراکه با استفاده از این دستگاه ریز‌سنگ‌ ها و ذرات کوچک از سنگ‌ های حجیم و بزرگ جدا می‌ شوند تا سنگ‌ های بزرگ برای خرد شدن وارد دستگاه بالمیل شوند. یکی دیگر از کاربردهای دستگاه سرند‌ گریزلی استفاده از آن در کارخانه بازیافت جهت جداسازی زباله‌ های سنگین است.

ویژگی‌ های یک سرند‌ گریزلی باکیفیت

به دلیل استفاده و کاربردهای متعدد از سرند‌ گریزلی بهتر است آن را با یک کیفیت عالی خریداری کنید تا در سالیان طولانی در پروژه‌ های سخت بتوانید از آن بهره ببرید. داشتن میله‌ های فولادی قوی، قاب پشتیبان سنگین و قابلیت تنظیم فاصله بین  از ویژگی‌ های یک سرند‌ گریزلی باکیفیت است که این سه مورد می‌ توانند در کنار هم در پروژه‌ های مختلف بارهای سنگین را تحمل کنند. در نهایت باید گفت که سرند‌ گریزلی به عبارتی همان غربالگری مواد است که بر اساس تفاوت اندازه مواد شکل می‌ گیرد.

سطح شیبدار دستگاه سرند‌ گریزلی باعث می‌ گردد تا مواد بزرگ از روی شیب آن به‌ سرعت به سمت محل جمع‌ آوری برود و مواد ریز از بین میله‌ ها عبور کرده و به سطح زیرین برود. سطح زیرین دستگاه سرند‌ گریزلی هم از میله‌ های گریزلی با فاصله کم تشکیل شده است. در نهایت مواد در سه دسته جداسازی و طبقه‌ بندی می‌ گردند. برای مشاهده انواع دستگاه‌ های گریزلی، می‌ توانید به مجموعه امیران سنگ‌ شکن مراجعه فرمایید.

فهرست
Call Now Button09129579586 تماس مستقیم